Зачепилівська громада

Красноградський район, Харківська область

(05761) 51652

Зміст

 
УКРАЇНА
Зачепилівська громада
Зачепилівський район
Харківської області
XII СЕСІЯ VIII СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
від 09/07/2021 року №1670 Зачепилівка
Про встановлення ставок єдиного податку

Керуючись п.24 розділу 1 ст.26, ст.69 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», статей 7, 10, 12, 291-299 Податкового кодексу України, враховуючи висновки постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Зачепилівська. селищна рада
ВИРІШИЛА:
1. Встановити єдиний податок для суб’єктів підприємницької діяльності на території Зачепилівської селищної ради.
2. Встановити для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності і віднесені до першої та другої групи платників єдиного податку фіксовані ставки єдиного податку залежно від виду господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць відповідно до ст. 293 Податкового кодексу України:
- для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року (згідно Додатку №1);
- для другої групи платників єдиного податку – 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (згідно Додатку №2);
3. Відсоткова ставка єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності і віднесені до третьої та четвертої групи платників єдиного податку, встановлюється відповідно до п.п. 293.3 – 293.9 ст. 293 Податкового кодексу України.
4. База та об’єкт оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи єдиного податку визначаються згідно із главою 1 розділу ХІV Податкового кодексу України (згідно Додатку №3).
5. Дане рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.
6. Секретарю селищної ради Бака С.В. оприлюднити дане рішення на офіційному веб-сайті Зачепилівської селищної ради не пізніше як у десятиденний строк після його прийняття та підписання в установленому законодавством порядку.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. (Мартиненко Т.І.)

Додаток ПРОЄКТ єдиний

Join Us Facebook
єдем зачепилівка
місцеві петиції
громадський бюджет е дем
посилання