Зачепилівська громада

Красноградський район, Харківська область

(05761) 51652

Зміст

 
УКРАЇНА
Зачепилівська громада
ЗАЧЕПИЛІВСЬКИЙ РАЙОН
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ
СЕСІЯ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
від 22/08/2019 року
Про затвердження Програми підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2019-2021 роки

Розглянувши лист начальника Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області Т. Гончаренко, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні та статті 91 Бюджетного кодексу України, Зачепилівська селищна рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2019-2021 роки (додається).
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Зачепилівської селищної ради з питань планування, бюджету, фінансів, зв’язків з виконавчими структурами, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян та засобами масової інформації.

Селищний голова Ю. КРИВЕНКО
Додаток
до рішення селищної ради
від 22 серпня 2019 року № 2184

ПРОГРАМА
підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2019-2021 роки

1.Загальна частина
Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області створено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15 червня 2011 року № 651 «Про утворення територіальних органів Державної казначейської служби» та є правонаступником прав та обов'язків управління Державного казначейства у Зачепилівському районі Головного управління Державного казначейства України у Харківській області, територіального органу Державного казначейства України - урядового органу, що діяв у системі Міністерства фінансів.
Діє на підставі Положення затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 21.11.2011 року № 118. Одним з основних завдань Управління є реалізація державної політики в сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.
Одним з пріоритетних напрямків роботи Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області (далі Управління Казначейства) є удосконалення системи казначейського обслуговування бюджетних коштів шляхом впровадження та розвитку системи дистанційного обслуговування через програмно-технічний комплекс ''Клієнт Казначейства — Казначейство'', подача електронної звітності в АС «Є-Звітність». Запровадження електронної форми обслуговування клієнтів з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису та сучасних інтернет-технологій дає змогу спростити та оптимізувати взаємодію розпорядників та одержувачів бюджетних коштів в процесі казначейського обслуговування бюджетних коштів та подання електронної місячної, квартальної та річної звітності клієнтами Казначейства.
ПТК «Клієнт казначейства – Казначейство» за своєю суттю призначений для надання зовнішнім клієнтам Державної казначейської служби України (розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів) віддаленого доступу за допомогою мережі Інтернет до інформаційних ресурсів Державної казначейської служби України з метою автоматизації процесу обслуговування клієнтів та подачі електронної звітності.
Разом з тим, в Управлінні Казначейства недостатньо сучасної комп’ютерної техніки, яка дасть змогу виділити окрему робочу станцію для подання клієнтами електронної звітності безпосередньо в управлінні відповідно до наказу Державної казначейської служби України від 27.06.2018 року № 219 «Про затвердження вимог до налаштувань окремого робочого місця в інформаційно-телекомунікаційній системі ДКСУ для користувачів АС «Є-Звітність» та впровадження в управлінні програмно-технічного комплексу «Акредитований центр сертифікації ключів «CryptoKDC» (програмного забезпечення АРМ адміністратора реєстрації відокремленого пункту реєстрації кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної казначейської служби України) для виконання функцій, пов’язаних з обслуговуванням сертифікатів відкритих ключів підписувачів. А також для виконання службових обов’язків передбачених Положенням про управління в системі дистанційного обслуговування через програмно-технічний комплекс ''Клієнт Казначейства — Казначейство'' та в СЕД «АСКОД».
Оскільки наявні на даний момент комп’ютери є зношеними та застарілими (дата придбання 2001-2009 роки), що не дозволяє встановити перераховане програмне забезпечення для вирішення проблемних питань.

2. Мета та завдання
Метою Програми є підтримка державної політики в сфері казначейського обслуговування, забезпечення належного функціонування в громаді існуючої системи, створення належних умов праці для спеціалістів Управління Казначейства, удосконалення співпраці Управління Казначейства з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування громади шляхом впровадження системи дистанційного обслуговування.

Основними завданнями Програми є:
1. Підтримка державної політики у сфері казначейського обслуговування розпорядників коштів селищного бюджету.
2. Забезпечення ефективного управління фінансовими ресурсами розпорядників коштів селищного бюджету шляхом отримання інформації про взяття зобов'язань відповідними розпорядниками коштів.
3. Підтримка місцевим бюджетом інформаційного та матеріально-технічного забезпечення Управління Казначейства, в тому числі і для впровадження програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» та технічного комплексу «Акредитований центр сертифікації ключів «CryptoKDC».
4. Створення належних умов праці для спеціалістів Управління Казначейства з метою якісного та оперативного обслуговування розпорядників коштів селищного бюджету.
5. Створення єдиної бази нормативно-довідкової інформації, включаючи єдиний реєстр та функціонально повну мережу розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів.
6. Оперативність отримання інформації про взяття зобов'язань розпорядниками коштів та поєднання цього процесу з процесом виділення асигнувань, що позитивно впливатиме на зменшення залишків коштів на рахунках розпорядників коштів та суттєво спростить процедури щорічного закриття бюджетного року.
7. Одержання фінансовими органами, органами місцевого самоврядування, головними розпорядниками коштів в режимі реального часу повної, достовірної та детальної інформації про фінансові зобов'язання та касові видатки.
8. Зменшення видатків на придбання паперу, розхідних матеріалів, суттєва економія коштів необхідних на забезпечення проїзду посадових осіб розпорядників та одержувачів бюджетних коштів до Управління Казначейства у випадку реалізації та впровадження програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство».
9. Впровадження нового програмного забезпечення, технічного комплексу «Акредитований центр сертифікації ключів «CryptoKDC», в відокремленому пункті реєстрації кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області для виконання функцій, пов’язаних з обслуговуванням сертифікатів відкритих ключів підписувачів.
3. Фінансування Програми
Фінансування Програми у 2019-2021 роках здійснюється в межах асигнувань, передбачених у місцевому бюджеті на матеріально - технічне забезпечення процесу виконання Управлінням Казначейства державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів. Реалізуються за рахунок коштів селищного бюджету відповідно до п. 2 ст. 85 Бюджетного кодексу України та інших джерел не заборонених законодавством.
4. Очікувані результати виконання програми.
Реалізація Програми дасть змогу:
- вчасно та якісно подавати електронну звітність;
- створення умов для якісного і своєчасного обслуговування місцевих бюджетів за доходами та видатками;
- підвищення якості взаємодії між різними органами влади в процесі виконання селищного бюджету, зважаючи на існуючі бази публічної інформації Управління Казначейства;
- посилення фінансово-бюджетної дисципліни;
- надання оперативної інформації про стан виконання селищного бюджету для прийняття ним ефективних управлінських рішень в режимі реального часу;
- підвищення рівня професійних знань посадовими особами органів місцевого самоврядування в галузі фінансів, бюджету та бухгалтерського обліку в державному секторі;
- введення, зберігання, видалення, зміна реєстраційних даних підписувачів та передача їх для подальшої обробки до ПТК АЦСК ДКСУ;
- приймання, обробка та передача до ПТК АЦСК ДКСУ запитів підписувачів на формування (блокування, поновлення, скасування) сертифікатів відкритих ключів;
- генерація особистого та відкритого ключів адміністратора реєстрації та підписувачів.
5. Термін реалізації програми
Термін дії Програми – 2019-2021 роки.
6.Заходи Програми


п/п Назва заходу Термін виконання Виконавець Очікуваний обсяг витрат у 2019-2021р.
тис.грн.
1 Придбання комп’ютерної техніки для якісного і своєчасного обслуговування місцевих бюджетів, оперативного обміну інформацією про стан виконання бюджетів, в тому числі реалізації проекту впровадження програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» 2019-2021 роки

Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівскому районі Харківської області. 40,0
Економічне обґрунтування
На закупівлю комп’ютерної техніки
1. Паспорт програми

1. Ініціатор розроблення програми Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області.
2. Розробник програми Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області.
3 Спів розробники програми Фінансовий відділ Зачепилівської селищної ради
4. Головний розпорядник/ відповідальний виконавець програми Бюджет Зачепилівської селищної ради

5. Учасники програми Юридичні особи та фізичні особи, з якими будуть укладатись відповідні угоди на отримання певних товарно-матеріальних цінностей
6. Термін реалізації програми 2019-2021 роки
7. Етапи виконання програми(для довгострокових програм)
8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми(для комплексних програм) Бюджет Зачепилівської селищної ради

9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми,
всього, у тому числі: 40,0 тис грн

10. Коштів місцевого бюджету Бюджет Зачепилівської селищної ради 40,0 тис.грн
11. Кошти інших джерел
12. Мета програми Підтримка державної політики в сфері казначейського обслуговування, забезпечення належного функціонування в громаді існуючої системи, створення належних умов праці для спеціалістів Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області, удосконалення співпраці Управління з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування шляхом впровадження системи дистанційного обслуговування
13. Очікувані результати Реалізація Програми дасть змогу:
- створення умов для якісного і своєчасного обслуговування розпорядників коштів селищного бюджету за доходами та видатками;
- підвищення якості взаємодії між розпорядниками коштів у в процесі виконання селищного бюджету, зважаючи на існуючи бази публічної інформації Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області. ;
- посилення фінансово-бюджетної дисципліни;
- надання керівництву громади оперативної інформації про стан виконання селищного бюджету для прийняття ними ефективних управлінських рішень в режимі реального часу.
- підвищення рівня професійних знань посадовими особами органу місцевого самоврядування в галузі фінансів, бюджету та бухгалтерського обліку в державному секторі.
14. Джерела фінансування Фінансування Програми у 2019 році здійснюється Зачепилівською селищною радою в межах асигнувань, передбачених в бюджеті на матеріально - технічне забезпечення процесу виконання Управлінням Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області, державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.
15. Координація та контроль за ходом виконання програми Контроль за виконанням Програми здійснює начальник Управління Державної казначейської служби України у Зачепилівському районі Харківської області.
По завершенню Програми подається звіт до Зачепилівської селищної ради.

Секретар ради Л.БЕЗЧАСНА

Join Us Facebook
єдем зачепилівка
місцеві петиції
громадський бюджет е дем
посилання