Зачепилівська громада

Красноградський район, Харківська область

(05761) 51652

Зміст

Зміни в умовах призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО по програмі «Прихисток»

29.01.2024

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 № 1413 внесені зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Змінами передбачено, що компенсація надається фізичним особам-громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, КРІМ ОСІБ, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві.

Тобто, відтепер компенсація НЕ надається власниками житла, які розмістили у своїх житлових приміщеннях своїх родичів – чоловіка, дружину, батька, матір, дітей, онуків, в т.ч. повнолітніх.

Відповідно відбулися зміни у переліку документів необхідних для оформлення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб: виконавчий орган має право запитувати та отримувати від особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.

Наголошуємо, власник домоволодіння у повідомленні (про розміщення внутрішньо переміщених осіб) і заяві (про отримання компенсації) – своїм підписом підтверджує факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги та відсутність родинних зв’язків з внутрішньо переміщеними особами, та несе відповідальність за подання достовірних відомостей, які впливають на право отримання компенсації, в тому числі щодо факту розміщення та проживання ВПО та своєчасного повідомлення про зміни обставин (про припинення розміщення).

Join Us Facebook
єдем зачепилівка
місцеві петиції
громадський бюджет е дем
посилання