Зачепилівська громада

Красноградський район, Харківська область

(05761) 51652

Зміст

06.02.2023

1Це слоган пробації України!

  Це слоган пробації України, який містить багатогранну філософію таких можливостей — від зміни правосвідомості та життя окремого правопорушника, зміни підходів до реабілітації правопорушників, прав жертв правопорушення та інтересів громади — до зміни суспільства і держави в цілому.

Пробація починає працювати з особою ще на етапі досудового розгляду (досудова пробація) та після призначеного судом покарання, не пов’язаного з позбавленням волі шляхом контролю за виконанням засудженим встановлених законом та покладених  на нього судом обов’язків (наглядова пробація). Служба пробації також займається підготовкою осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою  трудового і побутового влаштування  таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання (пенітенціарна пробація) та направленням засуджених до обмеження волі для відбування покарання до виправних центрів.

Пробація – це шанс для особи, яка вчинила правопорушення, виправитись без ізоляції від суспільства, зберегти свій установлений спосіб життя, і, що найголовніше, змінити його на краще.

На території Зачепилівської громади пробацію здійснюють  2  працівника Красноградського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Діяльність Красноградського районного сектору №1полягає не лише в контролі за поведінкою засуджених, а й у проведенні соціально-виховної роботи, визначенні  криміногенних потреб, які призводять до скоєння злочинів та у сприянні щодо їх вирішення  шляхом направлення до інших державних організацій, установ для подальшого  працевлаштування, отримання соціальних послуг. До роботи із засудженими  залучаються соціальні партнери громади.  Спільна діяльність суб’єктів соціальної роботи у громаді сприяє запобіганню виникненню проблем та налагодженні добробуту родини з дітьми, проведення профілактичної роботи з молоддю та соціальному захисту усіх категорій населення, хто найбільше цього потребує.

 

Біда Марина Сергіївна,

начальник Красноградського районного сектору №1

філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області

 

Join Us Facebook
єдем зачепилівка
місцеві петиції
громадський бюджет е дем
посилання