Зачепилівська громада

Красноградський район, Харківська область

(05761) 51652

Зміст

🚨ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ЗАЧЕПИЛІВСЬКОЇ ОТГ

17.11.2022

Сектор поліцейської діяльності №1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області звертається до учасників дорожнього руху – проявляйте пильність на дорозі!

У зв’язку зі складною ситуацією в державі, зокрема і в енергетичній сфері, яка виникла внаслідок ворожих атак з боку рф, не вмикається зовнішнє освітлення вулиць та автомобільних доріг, що під час осінньо-зимового періоду може призвести до суттєвого зростання кількості ДТП за участю пішоходів та тяжкості їх наслідків, особливо в темний час доби.

Як правило, основними причинами дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів є перехід і перебігання вулиці в безпосередній близькості перед транспортними засобами, несподіваний вихід з-за транспортного засобу, що стоїть, перехід вулиці в недозволених місцях, неуважність при переході вулиць, інші причини.

Прохання до пішоходів – в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених місцях.

Правоохоронці звертаються до всіх батьків: не залишайте дітей на вулицях без нагляду, нагадуйте юним учасникам дорожнього руху правила переходу проїжджої частини, попереджайте їх про небезпеку на дорогах, навчайте правильній поведінці на вулиці, особливо при переході через дорогу.

Нагадуємо батькам про доречність оснащення дитячого одягу світловідбиваючими елементами.

Водії транспортних засобів! Будьте уважними на дорогах! Не порушуйте Правила дорожнього руху, будьте ввічливими у відношенні один до одного та до пішоходів. Не забувайте про уважність та обережність при керуванні транспортними засобами в умовах недостатньої видимості. Обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Поліцейські наголошують, що виконання водіями та пішоходами вимог ПДР, обачність та уважність, правильність прийнятого рішення, понизить рівень аварійності, збереже чиєсь життя, гарантуватиме насамперед їхню безпеку, як учасників дорожнього руху.

 

Warning

Join Us Facebook
єдем зачепилівка
місцеві петиції
громадський бюджет е дем
посилання